Österrike

Reseskildring Österrike Bad Hofgastein

Österrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, GlobetrotternÖsterrike 2012, Globetrottern

Vi bodde på det mycket trevliga familjehotellet Klammers Kärnten i Bad Hofgastein.

Österrike reseskildring Klammers KärntenÖsterrike reseskildring Klammers KärntenÖsterrike reseskildring Klammers Kärnten

I hotellkostnaden ingick ett Golf Alpin Card som gav oss 5 fria greenfees på de banor som var anslutna. ”Hemmabanan” var i Bad Gastein men vi spelade även några ggr på den ena av de 2 mycket fina 18 hålsbanorna i Zell am See samt på den kuperade banan i Goldegg.

Zell am See-Kapruns golfklubb får alla golfentusiasters hjärta att banka – två 18-hålsbanor i toppklass, som båda rymmer den perfekta kombinationen av vackra landskap och en rik palett av moderna faciliteter.

Österrike reseskildring golf Zell am SeeÖsterrike reseskildring golf Zell am SeeÖsterrike reseskildring golf Zell am See

Båda banorna kommer att fängsla besökaren med sin one-of-a-kind pittoreska landskap allt enligt deras egen hemsida fritt översatt…. Vi kan intyga det även om vi valde att spela båda gångerna på samma bana dvs. bara en av dem.

Men det var otroligt vackert och stimulerande att spela i sådan vacker naturomgivning. Vi spelade på den som heter Kitzsteinhorn uppkallad efter en av alptopparna. Man har en fantastisk utsikt över bl.a. Kitzsteinhornglaciären.

Vi hade denna gång en Skoda Yeti som hyrbil – passade riktigt bra på alpvägarna.
Vi besökte Salzburg oh Zell am See – där vi spelade golf 2 ggr.

Gosausee

Vi åkte också på en lite längre utflykt till den oerhört vackra lilla alpsjön Gosausee – som ligger och speglar sig(vid vackert väder) vid foten av Gosaukamm (2459möh). Denna lilal alpsjö är familjens egna lilal pärla, det var 4:e besöket för mig. Första gången var med famuiljen när jag kanske 10-12 år, andra gången var med en kompis från gymnasiet när vi var 19 år, tredje gången med min hustru och nu fjärde gången med sönerna. Vi hoppas nu att de för vidare traditionen att besöka denna oerhört vackra lilla sjön och även ta en promenad längs sjön.

Österrike reseskildring Gosausee

Österrike reseskildring GosauseeÖsterrike reseskildring Gosausee

St Wolfgang – Weissen Rössl

Samma sak med den pittoreska lilla byn St Wolfgang vid Wolfgangsee i Salzkammergut och där det berömda hotellet och restaurangen Weissen Rössel (Vita hästen) ligger. Sjön har blivit känd genom operetten ”Vita Hästen” från 1930 och med musik av Ralph Benatzky. Handlingen utspelar sig på värdshuset ”Vita Hästen”, där kyparen Leopold är hemligt förälskad i värdshusvärdinnan Josepha.

Österrike reseskildring WolfgangseeÖsterrike reseskildring Weissen Rössel (Vita hästen)Österrike reseskildring Wolfgangsee

Grossglockner

Är men i dess trakter skall man självklart åka Grossglockner alpvägen eller Grossglockner-Hochalpenstrasse är en högalpin passväg i Österrike mellan orterna Bruck an der Glocknerstrasse i delstaten Salzburg och Heiligenblut i delstaten Kärnten. Vägen är 47,8 km lång och löper till mer än 25 km på över 2 000 meters höjd. Passet Hochtor ligger på 2 504 meters höjd. Vi var inte ensamma så att säga – vägen är en viktig turistattraktion. Årligen kör cirka 270 000 fordon (bussar, personbilar, motorcyklar) på Grossglockner alpvägen vilket motsvarar omkring 1 miljon besökare.

Österrike reseskildring Grossglockner Österrike reseskildring GrossglocknerÖsterrike reseskildring Grossglockner

Europas högst belägna hängbro

Den 140 meter långa hängbron på Stubnerkogel i Bad Gastein slår två rekord samtidig: Det är den första hängbron på 2300 meters höjd och den är öppen året runt.

Österrike reseskildring Stubnerkogel i Bad GasteinÖsterrike reseskildring Stubnerkogel i Bad GasteinÖsterrike reseskildring Stubnerkogel i Bad Gastein

På utsiktsplatsen ”Glocknerblick” har besökarna en fantastisk utsikt över Österrikes högsta berg, Großglockner (3798m).

Österrike reseskildring utsiktsplatsen ”Glocknerblick”Österrike Stubnerkogel i Bad Gastein reseskildringÖsterrike reseskildring utsiktsplatsen ”Glocknerblick”

Titlis Cliff Walk i de schweiziska alperna är en ny hängbro på drygt 3000 och är nu den högst belägna hängbron i Europa.