Andalusien

Semester i Villa Bravo vid La Vinuela

Andalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, GlobetrotternAndalusien 2011, Globetrottern

Andalusien reseskildring

2011 hyrde familjen Villa Bravo i La Vinuela i Andalusien, Spanien. Vi bodde där en två veckor, hade egen pool, en fantastisk utsikt över bergen, den slingrande kuperade vägen ner till sjön och en fin altan där vi mötte solnedgången med en drink i handen.

Comares – den vita byn

Som vi brukar så hade vi också en hyrbil och gjorde med den olika utflykter. Bl.a. besökte vid den vackra, vita bergsbyn Comares – högt uppe på en klippa. I själva byn var biltrafik förbjuden.
Små smala gränder med fotsteg som visade vart man skulle gå. Där uppe hade man också en milsvidd bedårande utsikt. En annan dag åkte vi till stranden och visst gick det att bada men ”sandstranden” var mer av typen grus…(vi är lite bortskämda då vi vandrat på både Jamaicas och Mexikos sköna sandstränder och framförallt Arubas som består av korallsand som inte blir varm.

Nerja

Vi besökte också den pittoreska Nerja där många svenskar har köpt hus och lägenheter – Spaniens mysigaste stad enligt somliga.  Det är oerhört vacker natur med dramatiska berg vars utlöpare skär ända ner till vattnet.  Detta gör att det inte är milslånga opersonliga stränder utan ett antal bukter med skyddade sandstränder på mellan 150-700m.

Granada, Alhambra

Självklart besökte vi Alhambra – även om hustrun och jag varit där tidigare – men nu hade vi 2 söner och en kompis till dem med oss – Alhambra får man inte missa. Al Hambra är arabiska Al Hamra och betyder ”den röda borgen” Borgen är belägen på en höjd med utsikt över Sierra Nevada. Den uppfördes av morerna från 1250-talet till 1300-talets slut och är en unikt bevarad byggnad inom västlig islamisk arkitektur. Otroliga mosaik mönster som det måste ha tagit bra så många timmar att skapa…där kan man tala om både hantverk, yrkesskicklighet och tålamod…

Malaga

Är man i Andalusien så besöker man givetvis också Malaga samt spelar några rundor golf, Baviera Golf och Anoreta golf. Baviera golf course ligger i Velez-Malaga inte så långt från Malaga. Jämfört med de svenska golfbanor vi spelat på så kändes den ganska exotisk med sina palmer och andra sydliga växter. Anoreta är ”insprängd” mitt inne i bebyggelse så delar av banan ligger på andra sidan av den stora motorvägen så man fick åka buggyn på en smal bro över motorvägen. Vi tyckte nog att Anoreta var snäppet bättre än Baviera.